Συστατικά

  • 2 φέτες κέικ ανάμικτο ή πορτοκάλι  Οικογένεια Στεργίου (ό,τι έχει σας έχει απομείνει).
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%.
  • 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα.
  • 12 καβουρδισμένα κ σπασμένα φουντούκια.
  • λίγο κονιάκ ή amaretto.
  • Λίγη τρούφα  για το σερβίρισμα ή δυόσμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε μικρό μπολ το γιαούρτι,την πραλίνα,κ τα μισά καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  2. Με ενα μικρό ποτήρι που χρησιμοποιείτε σαν κουπ πατ κόβετε τις φέτες του κέικ ώστε να χωράνε μέσα σε αυτό.
  3. Ραντίζετε το κέικ με  κονιάκ ή amaretto.
  4. Τοποθετήστε μια φέτα κέικ κ απο πάνω της,κρεμα πραλίνας.
  5.  Επαναλάβατε την ιδια διαδικασία μια ακόμη φορα στο ίδιο ποτήρι, θρυμματίζοντας το κομμάτι κέικ
  6. Σαν topping ρίξτε λίγη τρούφα ή εναλλακτικά δυόσμο 
Κέικ σε ποτήρι με κρέμα πραλίνας