- 1 συσκευασία λουκουμάδες των 4 τεμαχίων Οικογένεια Στεργίου.
- 200 ml. νερό.
- 200ml. ζάχαρη.
- 200γρ. μέλι.
- 1 ξύλο κανέλας.
- φλούδα απο 1 πορτοκάλι..
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (πχ καρύδια)
- 50γρ. σουσαμι
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
Συστατικά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζαχαρη,το ξύλο κανέλας κ την φλούδα απο το πορτοκαλί κ βράζουμε για 5'.
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά οταν ειναι έτοιμο κ προσθέτετε το μέλι ανακατεύοντας.
- Σπάμε ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς κ τα περνάμε απο φούρνο για 3' τους 180°C μαζι με το σουσάμι.
- Μόλις ειναι έτοιμα προσθέτουμε την κανέλα σκόνη κ ανακατεύουμε.
- 'Οσο είναι ζεστό το σιρόπι βυθίζουμε τους λουκουμάδες έναν έναν κ τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Τοποθετούμε σε πιάτο κ πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών.