Συστατικά

  • 1 συσκευασία λουκουμάδες των 4 τεμαχίων Οικογένεια Στεργίου.
  • 200 ml. νερό.
  • 200ml. ζάχαρη.
  • 200γρ. μέλι.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • φλούδα απο 1 πορτοκάλι..
  • 50 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (πχ καρύδια)
  • 50γρ. σουσαμι
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζαχαρη,το ξύλο κανέλας κ την φλούδα απο το πορτοκαλί κ βράζουμε για 5'.
  2.  Κατεβάζουμε απο την φωτιά οταν ειναι έτοιμο κ προσθέτετε το μέλι ανακατεύοντας.
  3. Σπάμε ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς κ τα περνάμε απο φούρνο για 3' τους 180°C μαζι με το σουσάμι.
  4. Μόλις ειναι έτοιμα προσθέτουμε την κανέλα σκόνη κ ανακατεύουμε.
  5. 'Οσο είναι ζεστό το σιρόπι βυθίζουμε τους λουκουμάδες έναν έναν κ τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  6. Τοποθετούμε σε πιάτο κ πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών.
Μελωμένοι Λουκουμάδες