- 1 τσουρέκι Οικογένεια Στεργίου με γέμιση πραλίνα φουντουκιού 450γρ κομμένο σε κύβους.
- 150ml γάλα.
- 80ml κρέμα γάλακτος.
- 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου).
- 170γρ. κουβερτουρα στο σύνολο:70γρμ. τριμμένη κ 100γρμ. χοντροκομμένη.
- 30γρ. ζάχαρη.
- ½ κουτάλι του γλυκού αλάτι.
- 2 βανιλιες.
- Παγωτό μπανάνα για σερβίρισμα.
Συστατικά
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα χωρίς να βράσουν ζεσταίνετε τα 150ml. γαλα με τα 80ml. κρέμα γάλακτος.
- Αποσύρετε απο την φωτια οταν ζεσταθουν κ προσθέστε τα 70γρ. τριμμένη κουβερτούρα κ ανακατεψτε να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
- Σε μπολ χτυπάτε τα 2 αυγά προσθέστε την ζάχαρη,το αλάτι κ τις 2 βανίλιες.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το σοκολατένιο μείγμα που εχετε στο μπολ σιγά σιγά κ ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα.Προσοχη να μην ειναι ζεστό το γαλα!
- Χωρίστε το μείγμα της κατσαρόλας σε δυο ίσα μέρη.
- Στο ένα μέρος τοποθετηστε το τσουρέκι.Ανακατέψτε καλα να μουσκέψει.
- Προσθέστε στο μειγμα με το τσουρέκι κ τα 100γρ. χοντροκομμένης κουβερτούρας.
- Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε κ απλωστε με μια σπάτουλα το μείγμα με το τσουρέκι.
- Εφόσον στρώσετε καλα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε το κρατημένο σοκολατενιο μείγμα νπου σας έχει μείνει.
- Αφήστε για 30' την πουτίγκα να τραβήξει υγρά.
- Ψήσιμο στους 180°c στις αντιστάσεις για 45-50'.Οταν περάσουν τα πρώτα 20' σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
- Το γλυκό μπορει να σερβιριστεί μετά τα 20' αφου ψηθεί. Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος με παγωτό μπανάνα.