Συστατικά

  • 1 τσουρέκι Οικογένεια Στεργίου με γέμιση πραλίνα φουντουκιού 450γρ κομμένο σε κύβους.
  • 150ml γάλα.
  • 80ml κρέμα γάλακτος.
  • 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου).
  • 170γρ. κουβερτουρα στο σύνολο:70γρμ. τριμμένη κ 100γρμ. χοντροκομμένη.
  • 30γρ. ζάχαρη.
  • ½ κουτάλι του γλυκού αλάτι.
  • 2 βανιλιες.
  • Παγωτό μπανάνα για σερβίρισμα.

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα χωρίς να βράσουν ζεσταίνετε τα 150ml. γαλα με τα 80ml. κρέμα γάλακτος.
  2. Αποσύρετε απο την φωτια οταν ζεσταθουν κ προσθέστε τα 70γρ. τριμμένη κουβερτούρα κ ανακατεψτε να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
  3. Σε μπολ χτυπάτε τα 2 αυγά προσθέστε την ζάχαρη,το αλάτι κ τις 2 βανίλιες.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα το σοκολατένιο μείγμα που εχετε στο μπολ σιγά σιγά κ ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα.Προσοχη να μην ειναι ζεστό το γαλα!
  5. Χωρίστε το μείγμα της κατσαρόλας σε δυο ίσα μέρη.
  6. Στο ένα μέρος τοποθετηστε το τσουρέκι.Ανακατέψτε καλα να μουσκέψει.
  7. Προσθέστε στο μειγμα με το τσουρέκι κ τα 100γρ. χοντροκομμένης κουβερτούρας.
  8. Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε  κ απλωστε με μια σπάτουλα το μείγμα με το τσουρέκι.
  9. Εφόσον στρώσετε καλα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε το κρατημένο σοκολατενιο μείγμα νπου σας έχει μείνει.
  10. Αφήστε για 30' την πουτίγκα να τραβήξει υγρά.
  11.  Ψήσιμο στους 180°c στις αντιστάσεις για 45-50'.Οταν περάσουν τα πρώτα 20' σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  12. Το γλυκό μπορει να σερβιριστεί μετά τα 20' αφου ψηθεί. Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος με παγωτό μπανάνα.
Σοκολατένια πουτίγκα τσουρεκιού με παγωτό μπανάνα