Συστατικά

  • 900γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γαλα.
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι.
  • Χυμός ½  λεμονιού.
  • 250γρ. μουστοκούλουρα οικογένεια Στεργίου (περασμένα στο multi).
  • 120γρ. φυστίκια Αιγίνης (περασμένα στο multi).

    Για την αρωματισμένη ζάχαρη:
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 20 φύλλα δυόσμου
  • 4 κουταλιες τη σούπας λεμόνι χυμό 

Εκτέλεση

  1. Για την αρωματική ζάχαρη προσθέστε ολα τα υλικα σε ενα γουδί κ χτυπήστε τα για 3 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ με μια σπάτουλα ανακατεύετε ελαφρώς το γιαούρτι με το ζαχαρούχο ,το ξυσμα κ τον χυμό λεμονιού.
  3. Σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ ρίχνετε τα μουστοκούλουρα να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του.
  4. Ρίχνετε απο πάνω το μείγμα γιαουρτιού κ στρώνετε ομοιόμορφα.
  5. Με ενα κουτάλι  σκορπίζετε σε διάφορα σημεία  την αρωματισμένη ζάχαρη.
  6. Καλύπτετε την επιφάνεια με τα φυστίκια Αιγίνης.
  7.  Σερβίρετε κρύο απο το ψυγείο.
Επιδόρπιο γιαουρτιού με μουστοκούλουρα