- 900γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γαλα.
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι.
- Χυμός ½ λεμονιού.
- 250γρ. μουστοκούλουρα οικογένεια Στεργίου (περασμένα στο multi).
- 120γρ. φυστίκια Αιγίνης (περασμένα στο multi).
Για την αρωματισμένη ζάχαρη: - 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 20 φύλλα δυόσμου
- 4 κουταλιες τη σούπας λεμόνι χυμό
Συστατικά
Εκτέλεση
- Για την αρωματική ζάχαρη προσθέστε ολα τα υλικα σε ενα γουδί κ χτυπήστε τα για 3 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ με μια σπάτουλα ανακατεύετε ελαφρώς το γιαούρτι με το ζαχαρούχο ,το ξυσμα κ τον χυμό λεμονιού.
- Σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ ρίχνετε τα μουστοκούλουρα να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του.
- Ρίχνετε απο πάνω το μείγμα γιαουρτιού κ στρώνετε ομοιόμορφα.
- Με ενα κουτάλι σκορπίζετε σε διάφορα σημεία την αρωματισμένη ζάχαρη.
- Καλύπτετε την επιφάνεια με τα φυστίκια Αιγίνης.
- Σερβίρετε κρύο απο το ψυγείο.