Συστατικά

  • 1 συσκευασία mini κρουασανάκια ολικής άλεσης Οικογένεια Στεργίου.
  • 4 Αυγά.
  • 4 φέτες Bacon.
  • 80γρ. edam  τριμμένο.
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γαλακτος.
  • αλάτι κ πιπέρι.
  • ⅓ κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Με ενα μαχαίρι ψωμιού (οδοντωτό) κόβουμε τα κρουασάν καλά στην μέση.
  2. Σε μια μπασίνα ή μπολ βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ζωμό λαχανικών σε σκόνη κ το γάλα.Χτυπάτε με ενα πηρούνι ελαφρώς.
  3. Σε ενα τηγάνι βάζετε το βούτυρο κ μόλις λιώσει προσθέστε τα αυγά.
  4. Με μία μαρίζ ανακατεύετε συνεχώς τα αυγά.
  5. Αποσύρετε απο την φωτια το τηγάνι πριν στεγνώσουν εντελώς.
  6. Σε ενα τηγάνι ψήνετε το Bacon.
  7. Σε ενα πιάτο βάζετε τα κρουασάν,τοποθετείτε σαν γέμιση ή απο πάνω τα scrambled eggs, το ψιλοκομμένο bacon κ το τριμμένο edam στο τέλος.
Scrambled eggs croissant