Τσιαπάτα Ολικής 120γρ
ΚΩΔΙΚΟΣ:
101010054
Η αυθεντική συνταγή της Τσιαπάτα, με τα οφέλη της ολικής άλεσης
Αυξάνουμε τη θρεπτική αξία της κλασικής συνταγής της Τσιαπάτα, αντικαθιστώντας το μεγαλύτερο μέρος από το λευκό αλεύρι με εκλεκτό αλεύρι ολικής άλεσης και παπαρουνόσπορο, και προσθέτοντας σπόρους ηλιόσπορου και νυφάδων βρώμης στην επιφάνεια της ζύμης. Έτσι, κρατώντας όλα τα άλλα συστατικά της παραδοσιακής συνταγής αναλλοίωτα, όπως το φυσικό προζύμι σίκαλης, το ελαιόλαδο, την περίσσια αναλογία νερού και την μακρά ξεκούραση της ζύμης, έχουμε στα χέρια μας ένα ψωμί με τον ιδανικό συνδυασμό γεύσης, ανάλαφρης υφής και διατροφικής αξίας, αφού είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αναδείξτε το συνδυάζοντάς το με δημιουργικές υγιεινές επιλογές της μεσογειακής γης, όπως ένα κατσικίσιο τυρί και αποξηραμένα φρούτα ή ακόμη και στην πιο λιτή του εκδοχή με ντοματίνια, ωμό ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
Διατροφικός πίνακας
Διατροφική Επισήμανση | Ανά 100γρ |
---|---|
Ενέργεια | 1025kJ/ 245kcal |
Λιπαρά | 3,6γρ |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,4γρ |
Υδατάνθρακες | 45,8γρ |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 1,2γρ |
Εδώδιμες ίνες | 1,2γρ |
Πρωτεϊνες | 6,3γρ |
Αλάτι | 1,02γρ |
Χαρακτηριστικά προϊόντος
-
30 u
-
20'-30'
-
180°C
-
8'-10'
Βάρος (γρ)
120
Συστατικά
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 45%, Νερό, Αλεύρι σίτου, Φυτικό έλαιο (Ηλιέλαιο), Γλουτένη σίτου, Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης, Αλάτι, Μαγιά, Δεξτρόζη, Σπόροι (Νιφάδες βρώμης, Ηλιόσπορος, Παπαρουνόσπορος), Αλεύρι βύνης κριθαριού, Βελτιωτικό αλεύρου (Ασκορβικό οξύ).
Πιθανή παρουσία σε ίχνη: Αυγά, Σόγια, Γάλα, Ξηροί καρποί, Σουσάμι, Λούπινο
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες