Τσιαπάτα με Σουσάμι και Λιναρόσπορο 110γρ
ΚΩΔΙΚΟΣ:
101010020
Η αυθεντική συνταγής της Τσιαπάτα με θρεπτικούς σπόρους από Σουσάμι και Λινάρι
Στη συγκεκριμένα Τσιαπάτα, έχουμε μείνει πιστοί στην αυθεντική ιταλική συνταγή μας, αναμιγνύοντας αλεύρι σκληρού σιταριού, φυσικό προζύμι σίκαλης, ελαιόλαδο, μαγιά, αλάτι και πολύ νερό. Κατόπιν, αφού έχουμε ξεκουράσει το ζυμάρι και έχει φουσκώσει, αποκτώντας τις χαρακτηριστικές του κυψέλες, έχουμε προσθέσει στην επιφάνεια της ζύμης άφθονο σουσάμι και λιναρόσπορο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψωμί με νόστιμη, τραγανή, κόρα, ενδιαφέρουσες υφές στο δάγκωμα από τους καρπούς, και ανάλαφρη αέρινη ψίχα στο εσωτερικό του. Όσοι αγαπούν το Κουλούρι Θεσσαλονίκης ή η Λαγάνα με τα χαρακτηριστικά αρώματα και επίγευση από το σουσάμι, θα αγαπήσουν και αυτή την Τσιαπάτα.
Διατροφικός πίνακας
Διατροφική Επισήμανση | Ανά 100γρ |
---|---|
Ενέργεια | 1092kJ/ 261kcal |
Λιπαρά | 5,0γρ |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,6γρ |
Υδατάνθρακες | 46,5γρ |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 1,2γρ |
Εδώδιμες ίνες | 1,8γρ |
Πρωτεϊνες | 6,9γρ |
Αλάτι | 1,03γρ |
Χαρακτηριστικά προϊόντος
-
35 u
-
20'-30'
-
180°C
-
8'-10'
Βάρος (γρ)
110
Συστατικά
Αλεύρι σίτου, Νερό, Φυτικό έλαιο (Ηλιέλαιο), Σπόροι 1,5% (Σουσάμι, Λιναρόσπορος), Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης, Αλάτι, Δεξτρόζη, Μαγιά, Βελτιωτικό αλεύρου (Ασκορβικό οξύ).
Πιθανή παρουσία σε ίχνη: Αυγά, Σόγια, Γάλα, Ξηροί καρποί, Λούπινο
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες